Doulauppdrag

Så här är det att ha mig som doula:

Ett första samtal

När ni tagit kontakt med mig ses vi för ett första kostnadsfritt möte för att lära känna varandra lite. Ni får gärna berätta kort vilka förväntningar och behov ni har och jag kan berätta lite om mig samt vad det innebär att anlita mig som doula. Vi går också igenom kontraktet. Därefter kan ni i lugn och ro under en vecka fundera på om ni vill anlita mig som doula. Om ni vill ha med mig som doula skriver vi kontrakt.

Två förlossningsförberedande samtal

Inför födseln har vi två förlossningsförberedande samtal där vi går igenom önskemål, förväntningar, eventuella rädslor och vilket stöd ni önskar från mig. Jag kommer hem till er eller så ses vi på någon annan plats om ni önskar. Utöver det kan vi, om ni önskar, gå igenom det fysiologiska förlossningsförloppet, öva på tekniker som andning och avslappning, testa olika positioner samt öva på massage och tryck. Jag kan också hjälpa till med förlossningsbrevet.

Förlossningen

När förlossningen närmar sig är jag tillgänglig dygnet runt, från två veckor innan beräknad födsel till dess att barnet är fött. Vi har kontakt och förlossningen startat möter jag upp er i hemmet eller på förlossningen beroende på när ni känner behov av mitt stöd. Jag finns sedan med er fram till att barnet är fött och allt känns lugnt.

Eftersamtal

Tiden efter förlossningen kan vara både omtumlande och helt magisk på samma gång och därför träffas vi en sista gång någon vecka efter förlossningen. Då följer vi upp, minns och kan reflektera över graviditet och förlossning. Efter ytterligare några veckor ringer jag upp er för att se hur första tiden hemma tillsammans med ert barn känns.

Kostnad för ett doulauppdrag:

15 000 kr